Měření pH nápojů aneb: „Víme, co pijeme…“

27.6.2022 Vyp Od Bednarzová

Uměle zpracované potraviny, rychlé občerstvení a nezdravé potraviny vytvářejí kyselé prostředí v lidském těle, které se v průběhu času stává ideálním prostředím pro začátek onemocnění. To, co jíme a pijeme, buď zvyšuje nebo snižuje naše pH v těle, které by mělo být mezi 7.2-7.4 pH. Například nealko Coca – Cola má pH 2.7-3.0. Pitím nealkoholických nápojů a dalších vysoce kyselých potravin se v našem těle snižuje pH, takže je kyselejší a tím více náchylné k onemocněním. V poslední hodině chemie osmáci během laboratorní práce měřili pH běžných látek jako je ocet, citronová šťáva, džus, roztok sody apod. K měření používali univerzální indikátorové papírky, přičemž své výsledky měření zapsali do výsledné tabulky a vyvodili z nich závěry.

Ing. Lenka Urbancová

Facebooklinkedin