EXKURZE NA VÍTKOVICKÉ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÉ ŠKOLE

15.11.2017 Vyp Od rkaleta

Kam na střední školu? – Otázka, kterou si čím dál častěji kladou žáci devátých tříd. Při hledání odpovědi jim může napovědět i exkurze do prostor Vítkovické střední průmyslové školy v Ostravě. V úterý 14. listopadu 2017 se žáci vydali na exkurzi, která je pokračováním té loňské, tentokrát už ne areálu Vítkovických železáren, ale do školní budovy a do školních dílen.

Po úvodní prezentaci školy a zhlédnutí krátkého videa, které natočili sami studenti školy, se žáci rozdělili do dvou skupin. Postupně si s průvodci z řad učitelů odborných předmětů prohlédli odborné učebny elektrooborů, truhlářskou a modelářskou dílnu, školní autoservis a dílny, ve kterých probíhá výuka strojních oborů.

Proč studovat právě na této škole? Žáci zde mohou získat kromě výučního listu nebo maturitního vysvědčení i řidičský nebo svářečský průkaz za zvýhodněnou cenu, velkou motivací je i možnost získání prospěchového stipendia a praxe přímo ve firmách, do kterých pak úspěšní absolventi mohou nastoupit.

Ti, kteří se zúčastnili akce Brána řemeslům otevřená na SŠTaS v Karviné, tak měli možnost porovnat prostředí dvou různých technicky zaměřených středních škol.

 

Mgr. Monika Kozubková a Mgr. Radka Václavíková

Facebooklinkedin