Jazyk český – něco z devátých tříd

17.6.2017 Vyp Od rkaleta

Aprílové počasí

Letošní měsíc duben si skutečně dělá z lidí Apríl. Takové měnivé počasí tady nebylo už přes třicet let. Jeden den je zataženo, pod mrakem, druhý den zase prší, třetí den sněží  a nebo se taky může stát, že všechny cykly proběhnou v jeden den. A to pomalu ani člověk neví, co na sebe.

Tak jako já nedávno. Chystal jsem se normálně ven, když jsem se ale podíval z okna, nevěřil jsem vlastním očím, co se to venku děje. Svítilo krásně sluníčko a do toho padal sníh. V tu chvíli jsem nevěděl, co na sebe, jestli bude stačit mikina, když svítí slunce, anebo zimní bunda, když padá sníh. Nebyl jsem ale sám, kdo byl zaskočen.

Počasí si totiž udělalo srandu z celého národa. Například takoví řidiči motorových vozidel : dva týdny svítilo sluníčko, bylo krásně, padaly teploty na tričko a kraťasy, a tak se většina z nich rozhodla přezout zimní gumy na svém autě na letní. Sotva ale přezuli, nastalo toto: sníh, déšť, někdy slunce, ale hlavně zima a zatažená obloha. Takový duben jsem opravdu ještě nezažil. Snad se to brzo umoudří a nebude si z nás počasí dělat Apríl.

Je krásnější, když vidíme přírodu, jak kvete, sluníčko pálí, ptáci cvrlikají…

                                         Viktor Holeš, 9.A

Další texty: Něco z devátých tříd

 

Facebooklinkedin