„Medový“ školní výlet 2. B a 3. A

11.6.2017 Vyp Od rkaleta

Den dětí jsme tentokrát oslavili netradičním způsobem – školním výletem do „medového království“. Začali jsme exkurzí do rodiště a výrobny slavné medové pochoutky – Marlenky. V návštěvnickém centru jsme získali spoustu informací o historii medového dortu. Po firemní prezentaci  následovala nejsladší část exkurze – ochutnávka výrobků, které Marlenka vyrábí. Poté následovala prohlídka výroby celého dortu, kde nás zaujala unikátní výrobní linka, která dorty a další produkty vyrábí. Po ukončení prohlídky jsme si mohli za zvýhodněné ceny výrobky nakoupit.

S plnými bříšky jsme nasedli do autobusu a vyrazili za dalším medovým dobrodružstvím. V obci Chlebovice jsme využili možnosti se po vydatné svačině trochu proběhnout a vydali se na místní rozhlednu Panorama.  Těm, kterým se podařilo vyšplhat až na úplný vrchol kopce, se naskytl úžasný pohled na okolní krajinu.

Závěrečnou část našeho putování  jsme odpoledne věnovali prohlídce Včelařského muzea v Chlebovicích. Zde jsme se dověděli mnoho zajímavostí z historie včelařství u nás i ve světě, sami si vyzkoušeli, jak se pracuje s medometem a dalšími pomůckami včelařů. Prohlídka byla zpestřena projížďkou „včelmetrem“.  Prohlédli jsme si rovněž včelařský skanzen, naučný včelín a navštívili včelařskou prodejnu. Nejvíc jsme se však pobavili při soutěžích o medové ceny, kdy jsme skládali medové puzzle, „stloukali  včelín“, hledali místa se skrytými včelími produkty a podívali se i mezi pilné včelky do včelína ve slušivých síťkách na obličeji. A poněvadž jsme při luštění křížovek byli všichni pilní jako ty včelky, medovou odměnu jsme si nakonec zasloužili úplně všichni.

Jelikož počasí nám po celou dobu  náramně přálo, jen neradi jsme nasedali do autobusu a plni dojmů a zážitků se vydali na zpáteční cestu.

                                                        Děti a tř. uč. V. Kramná a S. Foltýnová

https://youtu.be/S1X–Bcn-Ts

Facebooklinkedin