Školní výlet, nejen s vánoční vzpomínkou

24.5.2016 Vyp Od rkaleta

Páťáci mají rádi druháky a druháci mají rádi páťáky. Žáci 2. C a 5. A se společně vydali do nedalekého pohraničí.

Při svém školním putování jsme navštívili v Opavě malou manufakturu ve Slezské tvorbě. V této pětašedesátileté továrničce se vyrábí vánoční baňky a ozdoby ze skla, jež každoročně zdobí nejeden vánoční stromeček. Lze tedy říci, že se děti dopátraly další tradice vánočních ozdob.

Sklo, z něhož se vyrábí rozličné velikosti i tvary baněk, se dováží z Německa. Pracovnice nad plamenem přetvářejí velikosti a tvary ozdob svým dechem a perfektně jemnou motorikou. Každá vánoční ozdoba je originál. Je malována ručně. V kreativní malířské dílně nám zaměstnanci předvedli zázraky. Většinou byly na objednávku do všech koutů světa. / USA, Německo, Belgie, Francie, Anglie,…../ I naši žáci se nenechali zahanbit a každý z nich si namaloval svou vlastní baňku. Byl to zážitek!

Počasí nám přálo, proto jsme své první zážitky z výletu probrali u svačiny na břehu Stříbrného jezera v rekreační oblasti Opava – Kateřinky. Tato vodní nádrž vznikla v šedesátých letech minulého století zatopením oblasti, kde se těžil sádrovec. Přírodovědné znalosti jsme tak mohli vidět na vlastní oči. / rostliny, stromy, ptáky, apod./

A jakýpak by to byl výlet do pohraničí, kdybychom nenavštívili nějaký bunkr a třeba i tank? Stalo se tak v Darkovičkách. Nadšení bylo na všech frontách a diskutovalo se až do příjezdu zpět domů.

Fotografie a přiložené video jsou důkazem našeho vydařeného dne. Posuďte sami.

Děti a p. učitelky obou tříd.

Video: https://youtu.be/qim6lbqNSmg

Facebooklinkedin