Přírodovědný kroužek se zaměřením na chovatelství ZŠ Ke Studánce 1050

3.4.2016 Vyp Od rkaleta

Již od září roku 2016 začal na naší škole přírodovědný kroužek (a né jediný) pro žáky 3.-5. ročníku. Žáci jsou velmi vděční vedení školy, že uvolnilo prostornou místnost v areálu školy, kde se mohou starat o mnoho živých zvířat. Za pomocí školy, rodičů a ostatních se podařilo soustředit spoustu živočišných druhů a snad se naše malá zoo rozroste ještě více.

V současné době máme krásnou kolekci pěti papoušků vlnkovaných (andulek) a  čekáme na nové přírůstky. Mezi oblíbené kamarády pro děti patří také dva bratři osmáci degu – milá kožešinová zvířátka, která nikomu neublíží.

Křečci jsou samostatnou kapitolou a děti je milují – křeček džungarský a dva křečci zlatí (syrští) jsou opravdu atraktivní. Díky štědrým sponzorům z řad rodičů také chováme dvě nádherné suchozemské  želvičky (miminka) a daří se jim velmi dobře – DĚKUJEME! Ale máme i vodní želvu, která také dětem dělá velkou radost. 22 dětí z naší školy z třetích ročníků se každý týden pečlivě stará o všechna zvířátka a těší se na nové přírůstky.

Naše plány pro letošní rok – několik vycházek s dalekohledy, pozorování jarních rostlin a vývoj hmyzu, návštěva Zoo Ostrava a stálá práce v nové nadstandartně vybavené  přírodopisné učebně na naší škole. Tímto se také obracíme na všechny příznivce zvířat a přírody a přijmeme jakékoliv nepotřebné klece, terária i jiné vybavení.

Rovněž by jsme rádi poděkovali rodičům, kteří již v současné době finančně i materiálně náš kroužek podporují! Děkujeme.

Mgr. Martin Ošelda

Facebooklinkedin