Pěvecká soutěž ,, Orlovská písnička“

18.2.2015 Vyp Od rkaleta

Stejně jako  minulých letech se i letos naše škola zúčastnila pěvecké soutěže, kterou organizuje DDM Orlová. Soutěž s názvem Orlovská písnička je,,dítětem“ paní Chrástecké, která tuto akci spustila a která dnes již žije vlastním životem. Každoročně přibývá soutěžících a i letos byla účast veliká.

Děti si mají možnost ověřit svou psychickou odolnost a pěvecké dovednosti vzhledem k široké konkurenci zpěváků ze všech škol z Orlové. Letos zpívalo 43 dětí!

 Naši pěvci se zúčastnili lítého boje ve dvou kategoriích a odnesli si rovnou 3 přední místa. Gabriela Gorolová a Zuzana Kalinová z 5.B zpívaly v kategorii, kde byla účast největší a kvalitativně rozhodně vůbec nebylo snadné konkurovat, a přesto jim porota udělila rovnou dvě druhá místa. Za což jim náleží obrovská gratulace.

Další druhé místo porota udělila Janě Pavlištíkové z 9.A. Zpívala v kategorii, kde sice nebylo mnoho konkurentů, ale zato kvalita stála za poslech. Janička našim uším zněla stejně nejlíbezněji a doufáme, že si svůj výkon zopakuje na naší  školní akademii.

Lucka Miková ze 6.B a Klárka Franková z 5.B zazpívaly své písně neméně hezky, ale na umístění to, podle poroty, nestačilo. Přesto gratulujeme  a věříme, že si to příští rok pěkně zopakujeme!

 Mgr. Barbara Tyrajová

Facebooklinkedin