V GALERII STUDÁNKA SE OPĚT VYSTAVUJE

23.3.2014 Vyp Od rkaleta

Ve středu 19.3.2014 byla slavnostní vernisáží zahájena výstava keramiky Dity Maruscákové a fotografií Radima Gabrysze ve školní galerii Základní školy Ke Studánce v Orlové.

Komorní ladění středečního odpoledne podtrhly nejen nostalgické náměty vystavených velkoformátových fotografií, ale v kombinaci s keramickou plastikou a užitkovou keramikou vznikl neobyčejně harmonický celek.

Rychvaldská keramička Dita Maruscáková se ve své tvorbě nechává inspirovat říší rostlin, ale i geometrickými tvary, tvoří realistické i abstraktní skulptury. Je členkou skupiny 2012 a sdružení ART klub Karviná. Svoje zkušenosti předává mladé generaci jako pedagožka na umělecké škole v Ostravě, ale věnuje se i těm nejmenším.

Pro fotografa Radima Gabrysze je příroda oázou klidu a chrámem k meditaci, jak sám říká. Prostřednictvím fotografie se snaží navodit u diváka pokojnou a klidnou atmosféru, kterou příroda vyzařuje. Návštěvníkům nabízí pohledy do tajuplných zákoutí, která lze nalézt i v našem regionu, konkrétně v okolí Petrovic.

Výstava, která je prodejní, je přístupná veřejnosti. Potrvá do konce měsíce dubna.

Jste srdečně zváni!

Mgr.Eliška Ulmanová, Orlová

Facebooklinkedin