Osmáci ze ZŠ Ke Studánce vybojovali 5. místo v branné soutěži Wolfram

  Osmáci ze ZŠ Ke Studánce vybojovali 5. místo v branné soutěži Wolfram

13.5.2024 Vyp Od Bednarzová

Dne 7. května 2024 se konala prestižní branná vojenská soutěž WOLFRAM organizovaná Krajským vojenským velitelstvím Ostrava. Mezi soutěžícími bojovali také čtyři zástupci 8.A třídy z naší školy, Tobias Teichmann, Jan Křemen, Barbora Káňová a Valérie Truhlářová. I přes silnou konkurenci mladých talentů ze 14 škol okresu Karviná se jim podařilo vybojovat pěkné 5. místo.

Disciplíny soutěže zahrnovaly širokou škálu výzev. Mezi nimi byly bojová dráha, stavba Da Vinciho mostu, střelba, vědomostní test o parašutistické skupině Wolfram, silový trojboj, zdravověda, hod granátem na cíl a vytrvalostní běh na 1 km. Každá disciplína vyžadovala od soutěžících nejen fyzickou přípravu, ale i mentální odolnost a týmovou spolupráci.

Žáci 8.A třídy se s chutí pustili do všech úkolů a prokázali nejen svou odvahu, ale i schopnost rychle se adaptovat na různé situace. Jejich pečlivá příprava se odrazila v bojovném výkonu ve všech disciplínách, zejména však v silovém trojboji, hodu granátem a vědomostním testu.

Zážitek z branné vojenské soutěže WOLFRAM posílil týmovou soudržnost a sebedůvěru žáků 8.A třídy a poskytl jim neocenitelné zkušenosti a dovednosti, které budou moci využít nejen ve škole, ale i v budoucím životě. Jejich úspěch je výrazem individuálních dovedností, síly kolektivního ducha a především velké bojovnosti.

Ing. Petr Thomas, učitel CJ

Facebooklinkedin