Lyžařský kurz ZŠ Ke Studánce 

Lyžařský kurz ZŠ Ke Studánce 

13.2.2024 Vyp Od Bednarzová

Na lyžařský kurz naší školy odjelo v neděli 21.1.2024 43 žáků. Většina dětí byla ze sedmých tříd doplněných o osmáky a deváťáky. Společně s žáky  se do hor vydali  dva učitelé – instruktoři, pan ředitel a zdravotnice. Ubytování jsme byli na hotelu Mesit na Horní Bečvě.

V pondělí nás přivítalo ve skiareálu Rališka nejen sluníčko, ale hlavně vzorně upravená sjezdovka. První den je vždy náročný, rozdělit žáky a začít u začátečníků se základy. Těch bylo letos 24 a bylo hned vidět u nazouvání lyžáků, že si vše nacvičili doma. Nikdo nezapomněl rukavice, přilbu, vše proběhlo hladce. Všichni poslouchali první rady, jak si nasadit lyže, stát kolmo ke svahu, vyjít na lyžích kopec a pak to nejdůležitější, rozjet se, sjet dolů a bezpečně zastavit.  Všichni chtěli, a tak poctivě trénovali, učitelé 3. a 4. družstva už odpoledne ztráceli hlas, ale vyplatilo se. Odpoledne všichni začátečníci vyjeli na vleku  a  hlavně  bezpečně projížděli brankami a zastavili. Po prvním dni byli všichni krásně unaveni, žádný úraz, a tak hurá na oběd, po obědě krátká siesta a další program..  

Druhý den  už to nebyla taková dřina jako první den, začalo se s jednotlivými cvičeními, která na sebe navazovala. Jak začátečníci, tak i pokročilí v 1. a 2, družstvu rozvíjeli nově nabyté dovednosti.  Lyžařský kurz měl kromě lyžování i další program, hry, turnaj v šipkách, přednášky a samozřejmě, jako na každém lyžáku i diskotéka.  Jeden nemocný žák bohužel  musel domů už druhý den, za celý týden se však nestal žádný úraz. Na závěr nemohla chybět společná fotografie na svahu, pak už jen naložit lyže a po obědě odjezd domů. Více o atmosféře lyžařského kurzu napoví fotografie, kde je vidět, že kurz si užili nejen žáci, ale i pedagogové. 

Ing. Viktor Pavelka, učitel TV

 

Facebooklinkedin