5.A se dozvěděla, jak se slaví Vánoce ve světě

5.A se dozvěděla, jak se slaví Vánoce ve světě

22.12.2022 Vyp Od Bednarzová

Již od rána vládla v 5. A třídě sváteční atmosféra, i žáci přišli ve vkusném oblečení, které odpovídalo tematicky zaměřenému vyučování – oslavě Vánoc, a to především v Anglii.

Vánoce jsou i tam velkým rodinným svátkem, podobně jako je tomu u nás. Hodinu jsme započali trochou historie – krátkým videem The Christmas Story – Birth of Jesus Christ, kde žáci zhlédli poutavý příběh o narození Ježíše Krista. Aby se mohli pustit do řešení vánočních osmisměrek, přesmyček a čtení obrázkových příběhů Christmas a Poor Santa Claus, museli se nejdříve naučit slovní zásobu související s Vánocemi. Tu zvládli na výbornou pomocí prezentace na počítači, jež jim zapamatování nových slovíček velmi usnadnila. To vše probíhalo za poslechu nejkrásnějších anglických vánočních písní a koled.

Nakonec přišla na řadu hlavní postava Vánoc – Father Christmas (Britain) nebo Santa Claus (the United States). Žáci se velmi zajímali, odkud Santa pochází, na čem jezdí, jakým způsobem se dostává do domu, kdy a kam dává dárky a kdy je děti rozbalují. Tím vlastně zjistili, v čem se naše a anglické Vánoce liší.

Projektový den byl uzavřen výrobou papírového Santy v komíně a ve výtvarné výchově malbou sobů. Celé dopoledne uběhlo velmi rychle, ještě jsme se stačili naučit vánoční přání, které posíláme vám všem.

MERRY CHRISTMAS AND A HAPPY NEW YEAR!

                                                                                                                      Mgr. Vlasta Kramná a žáci 5.A

Facebooklinkedin