Měření pH nápojů aneb: „Víme, co pijeme…“
27.6.2022Uměle zpracované potraviny, rychlé občerstvení a nezdravé potraviny vytvářejí kyselé prostředí v lidském těle, které se v průběhu času stává ideálním prostředím pro začátek onemocnění. To, co jíme a pijeme, buď zvyšuje nebo snižuje naše pH v těle, které by mělo být mezi 7.2-7.4 pH. Například nealko Coca – Cola má pH 2.7-3.0. Pitím nealkoholických nápojů a dalších vysoce kyselých potravin se v našem těle snižuje pH, takže je kyselejší a tím více náchylné k onemocněním. V poslední hodině chemie osmáci během laboratorní práce měřili pH běžných látek jako je ocet, citronová šťáva, džus, roztok sody apod. K měření používali univerzální indikátorové papírky, přičemž své výsledky měření zapsali do výsledné tabulky a vyvodili z nich závěry.
Ing. Lenka Urbancová
![](https://www.kestud.cz/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220622_083911-rotated.jpg)
![](https://www.kestud.cz/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220622_083916-rotated.jpg)
![](https://www.kestud.cz/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220623_083625-rotated.jpg)
![](https://www.kestud.cz/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220623_083838-rotated.jpg)
![](https://www.kestud.cz/wp-content/uploads/2022/06/IMG_20220623_083932-rotated.jpg)
![Facebook Studánka Facebook](https://www.kestud.cz/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/96x96/facebook.png)
![Share on Linkedin linkedin](https://www.kestud.cz/wp-content/plugins/social-media-feather/synved-social/image/social/regular/96x96/linkedin.png)