Štafetový  běh4x400m  v Polsku – Rydultow

16.6.2022 Vyp Od Bednarzová

Žáci ZŠ Ke Studánce, kteří sportují, mají rádi běh a někteří už i pravidelně běhají, byli vybrání na štafetový běh.  Díky tomuto nejpřirozenějšímu pohybu, jsou nejen v  dobré fyzické a psychické  kondici, ale jsou hlavně  zdraví a taky se chtějí nejen   hýbat, ale i něco zažít na naší škole.

Na závody do polského Rydultowa jela tři družstva. Akce se uskutečnila pod záštitou MÚ Orlová, takže na závody se jelo autobusem a zúčastnily se i další ZŠ a jedna SŠ z Orlové. Přes počáteční peripetie s dopravní policií na polském území jsme na závody dorazili s velkým zpožděním. Žáci orlovských škol podali vynikající výkon, z deseti družstev orlovských škol stálo pět družstev na stupních vítězů. Naše škola na rozdíl od jiných ZŠ dokonce dvakrát. Družstvo mladších žáků ve složení Marek Ogrocki,  Matyáš Pazdoň, Marek Šandrik a Jakub Zapletal skončilo na třetím místě. 

Družstvo starších žákyň ve složení Veronika Slívová, Eliška Konziolková, Natálie Závrská a Markéta Huráčová bylo druhé, 

Bramborovou medaili, tedy čtvrté místo, brala štafeta mladších žákyň ve složení Beáta Ptáčková, Barbora Káňová, Hana Vavříčková a Klára Capinská. 

Mladší děvčata byla zklamána, protože i když zaběhla ve srovnání lepší čas než starší děvčata z naší školy, nestačilo to na třetí místo. Mladší družstvo mělo v kategorii zkrátka lepší soupeřky, ale takový už je sport. 

Více už napoví foto ze závodů.  Všem žákům děkuji za vzornou reprezentaci nejen školy, ale i města. 

                                                                                         Ing. Viktor Pavelka, učitel TV

Facebooklinkedin