Velikonoce ve 4.A už jsou za dveřmi

16.4.2022 Vyp Od Bednarzová

Přicházejí významné křesťanské svátky, které jsou v lidových tradicích také oslavou jara.

Jak je lidé slaví, jaké tradice a zvyky při tom dodržují, které velikonoční dny jsou nejdůležitější a jaký je jejich význam, to vše jsme se dozvěděli v projektovém dni uskutečněném poslední den před velikonočními prázdninami.

Všemu předcházela návštěva velikonočního jarmarku v DKMO v Orlové, kde jsme měli možnost prohlédnout si spoustu krásných rukodělných výrobků našich spoluobčanů a nakoupit drobné dárečky pro své nejbližší.

Projektový den začal kresleným příběhem „Velikonoční koleda“ o zaječici Míně a zajíčkovi Ušáčkovi, který nás seznámil s průběhem velikonočních svátků. Formou prezentace jsme zase zjistili spoustu zajímavostí o Velikonocích a na interaktivním testíku si ověřili všechny získané vědomosti.

V praktické části jsme si vyzkoušeli  „ Slepičí kreslení“, luštění křížovky „Zvířecí kraslice“, výrobu kraslicového  zápichu do květináče a přáníčka pro své nejmilejší. Nejvíc legrace jsme si užili při házení vajíčka do košíčku a závodech v zaječím skákání. Projektový den jsme zakončili dováděním ve školním atriu za krásného slunečného dne.

A jelikož se na Škaredou středu nikdo nemračil, věříme, že se na sebe budeme usmívat po celý rok.

Přejeme radostné a poklidné prožití Velikonoc a krásné jaro.

Mgr. Vlasta Kramná a žáci 4. A

Facebooklinkedin