Do skanzenu a zase zpátky

14.6.2021 Vyp Od rkaleta

Dlouhé měsíce se všichni těšili do školy. Přesto když se řekne „výlet“, kdo by zůstal sedět v lavici. Dobrodruzi z 3.A a 3.B se vydali až do Rožnova pod Radhoštěm přesvědčit se na vlastní oči, jak se žilo jejich prapra (a několik dalších pra) rodičům.

Ve Valašském muzeu v přírodě na sebe nechali dýchnout atmosféru doby bez elektřiny a internetu. Funkční kovárna, pila nebo mlýn, vidět kolik práce všechno dalo, nebo nahlédnout do malé světnice, kde žila klidně sedmičlenná rodina, dokáže hluboce zapůsobit. Uvědomíme si, že mnohé věci bereme jako samozřejmost, a i svačina od maminky najednou chutná líp.

Naši malí výletníci se nekochali jenom památkami. Vyrazili i na jednu z nejlepších zmrzlin v okolí a ledovou tříšť. Po zaslouženém odpočinku a načerpání sil už procházka lázeňským parkem podél Bečvy byla jen krásnou tečkou za celým dobrodružstvím. Přestože je valašská příroda krásná a počasí přálo, autobus nepočká a nastal čas se zase vrátit domů. Celý výlet tak zůstane jen ve vzpomínkách a na fotkách v mobilech (to bys koukal prapra…pradědečku!).

Mgr. Anatoli Březná a Eva Ošeldová a třídy 3.A a 3.B

Facebooklinkedin