Výstava

Výstava

15.2.2013 Vyp Od rkaleta

V naší školní galerii tentokrát vystavují výtvarnice Vladislava Šrámková  a Eva Dudová. Vernisáž proběhla v přátelském duchu a my přinášíme pár záběrů, které tuto atmosféru dokumentují. Pohled na výtvarná díla snad přiláká na výstavu i ty z vás, kteří vernisáž nestihli. Těšíme se na vaši návštěvu.

A zde pár informací o těch, které se postarají o krásné zážitky.

Vladislava Šrámková

se narodila v Bohumíně, dnes žije v Jistebníku. Vystudovala pětiletý obor propagačního výtvarnictví na SPŠS v Ostravě.

Už 25 let se zabývá batikou. Nejdříve to byly jednodušší motivy, během času však nejen její technika, ale také výtvarné vyjádření dosáhly dnešní vysoké úrovně. Přírodní barvy i motivy začala Vladislava Šrámková používat i ve spojení s odíváním. Originální modely měly velký úspěch již na několika samostatných módních přehlídkách.

Kromě toho se autorka zabývá grafickým návrhem a realizací panelů a výstav, billboardů, firemních log, letáků, katalogů, složek, výročních zpráv, firemních papírů, informačních tabulí, ale i ilustracemi knížek včetně návrhu obálek.

Z  výstav připomeňme výstavy v Ostravě, Praze, Novém Jičíně, Orlové, podílela se i na výstavách v zahraničí – v Itálii či v USA v Texasu.

 

Eva Dudová

absolvovala Gymnázium v Ostravě, poté Střední umělecko-průmyslovou školu v Ostravě. Pracuje v Ostravě, Brně, Karlových Varech, Praze. Své vzdělání zúročila nejen obsáhlou výtvarnou tvorbou v oblasti užité grafiky, ale i designu a interiérech. Má schopnost vidění a cítění, je schopna tvořit v jakékoliv oblasti umění. Rozvíjet a formovat tyto schopnosti, kráčet k hodnotám samotným.

Širokou škálu nových myšlenek, forem, obsahu, vyjádření čistoty malby a jednoduchosti stylu jí umožnil pobyt ve Skotsku. Proto se v její tvorbě objevují prvky skotské přírody, keltské mytologie a staré architektury. Nové akvarely jsou odrazem mnoha změn, kterými výtvarnice prochází. Malovat může vše na jakýkoli materiál či podklad.

Maluje obrazy olejem, zabývá se volnou grafikou, designem, architektonickými návrhy a realizací interiérů, navrhuje a realizuje prestižní ceny, maluje do omítek.

Kromě toho je autorkou řady logotypů, katalogů, prospektů, kalendářů, plakátů, novoročenek, ale maluje i na tělo – body painting.

Výstavy uskutečnila v mnoha českých městech od Prahy po Frenštát pod Radhoštěm, ale i v zahraničí – ve Skotsku nebo v Německu. Její díla naleznete i v zámoří v Kanadě.

 

 

 

Facebooklinkedin