Okresní kolo ve florbalu

Okresní kolo ve florbalu

12.2.2013 Vyp Od rkaleta

Dne 15. 1 .2013 se výběr naších žáků z 6. a 7. tříd zúčastnil okresního kola ve florbalu, které proběhlo na MSH v Havířově . V turnaji bojovalo celkem 8 nejúspěšnějších družstev celého okresu. Po rozlosování vznikly dvě skupiny po čtyřech a první dvě školy z každé skupiny pak svedly tuhé boje v semifinále a finále. Ve skupině si naší mladí florbalisté vedli velice dobře, porazili ZŠ z Horní Suché a také ZŠ Generála Svobody, pouze ZŠ Nábřeží byla ZŠ Ke Studánce rovnocenným soupeřem a utkání skončilo remízou. Postupovali jsme tedy z 1. místa a hrací systém nám postavil do cesty ZŠ Gorkého, zde jsme s přehledem zvítězili výsledkem 4:0 a k vytouženému prvnímu místu nám scházelo porazit ZŠ Dělnickou z Karviné.

S hrdostí můžeme napsat, že toto utkání jsme zvládli, výhra ve finále 2:1 spustila vlnu radosti a euforie. Postup z okresního kola ve florbalu na krajské je obrovský úspěch a žáci byli patřičně pochváleni. Nutno dodat, že naši žáci trénují také ve svém vlastním volnu, a tak jsme rádi, že jejich úsilí je patřičně odměněno. Celý tým hrál skvěle a Jan Motloch byl dokonce vyhlášen nejlepším střelcem.

Všichni se těšíme na krajské kolo, které proběhne 14. 2. v Kopřivnici a doufáme, že i tam ukážeme své kvality a porveme se o úspěch s dalšími vítězi okresních kol v tomto mladém a u dětí velice oblíbeném sportu.

Michal Starostka

 

Facebooklinkedin